De beste fietspomp voor wielrenners is betaalbaar, lekker licht en makkelijk te gebruiken en zorgt natuurlijk nauwkeurig voor de beste bandendruk.
1 Lezyne Macro Floor Drive – Beste fietspomp/ voetpomp
De Lezyne Macro Floor Drive is de beste fietspomp. Deze krachtige hogedruk voetpomp gaat tot wel 15,1 bar en heeft een mooie drukmeter. Met deze Lezyne Macro Floor Drive pomp je snel en makkelijk je banden op tot exact jouw gewenste bandendruk. Het is niet de goedkoopste, niet de duurste, maar wel de beste fietspomp.
Door de 2 openingen en extra meegeleverde ventielen is hij geschikt voor alle soorten fietsen en kan hij tot maar liefst 15,1 bar luchtdruk geven. Door de aansluiting op Frans ventiel, Presta, Schrader én Dunlop ventiel is hij geschikt voor de racefiets, mountainbike, ebike en normale fiets.
Een fijne pomp scheelt ergernis
Hij heeft een volledig CNC gefreesde aluminium constructie, extra goede afleesbare drukmeter en extra lange nylonversterkte gevlochten slang met zogenaamde Dual Valve. Dit zorgt ervoor dat je er iedere soort band en ventiel kunt oppompen tot maar liefst 15,1 bar. Het normale ventiel, Franse ventiel maar ook de minder voorkomende Presta, Schrader én Dunlop ventielen passen hierop. Door al deze technische eigenschappen maakt hij een zeer solide indruk en werkt hij makkelijk en nauwkeurig.
Hij is erg licht en eenvoudig te gebruiken. Daarmee blaas je echt iedere racefiets en mtb-band op tot de gewenste druk tot die 15,1 bar. Ook je normale fietsbanden van de stadsfiets, Ebike, hybridefiets en kinderfiets kun je er perfect mee op precies de gewenste druk brengen. Het bovenste pompdeel wat je in je handen neemt is sterk en gemaakt van een duurzame composiet materiaal die lang meegaat. Daarnaast beschikt hij over een ergonomische aluminium vergrendelingshendel.
De analoge drukmeter van Lezyne is heel gemakkelijk en duidelijk af te lezen in felle zon en met je fietsbril op.
De pomp straalt uit dat deze degelijk is en kan ook echt simpel voldoende druk in je banden krijgen door de mooie smalle hoge druk buis.
Kortom: Deze Macro Floor Drive is een echt Lezyne product want het is niet de allergoedkoopste op de markt, maar heeft wel de beste prijs / kwaliteit verhouding.
- Zeer sterk en kan zelfs tot 15,1 bar je band oppompen
- Simpel in gebruik
- Past echt op ieder ventiel (Frans ventiel, Presta, Schrader én Dunlop ventiel)
- Het is niet de goedkoopste
2 Trivio Blizzard
Deze betaalbare Trivio Blizzard fietspomp is niet de makkelijkste of de sterkste fietspomp. Hij is echter wel lekker goedkoop. De beste is niet altijd nodig als je wat meer moeite wilt doen om je band op te pompen. Hij is bedoelt om je banden van de racefiets en mountainbike op te pompen, maar is ook geschikt voor andere fietsen zoals een stadsfiets.
Op deze goedkope fiets voetpomp met Presta, Dunlop en Schraderventiel zit een kleine maar bruikbare drukindicator in bar en psi. Hij oogt iets minder fraai maar voldoet voor veel fietsers wel. Daarom krijgt hij van ons het predicaat ‘Goedkope keuze’!
- Allergoedkoopste
- Past ook op banden van normale fietsen
- Behoorlijke kwaliteit
- Het is niet de allerbeste
3 BBB
Deze fraaie BBB Cycling AirSteel fietspomp is een extra lange vloerpomp met drukmeter die is geschikt voor alle soorten ventiel. Op de drukmeter worden zowel bar als PSI weergegeven. De drukmeter is maar liefst 3 inch en is dus duidelijk af te lezen. De maximale luchtdruk van de pomp is 11 bar.
De AirSteel fietspomp is uitgerust met een mooie ergonomische ‘boomerang’ hendel die zorgt voor meer pompkracht. De pompbuis en de voet zijn gemaakt van robuust staal om te zorgen dat de pomp altijd stabiel op zijn plek blijft staan en tegen een flinke stoot kan. De pomp is 670 mm hoog, waardoor je extra veel lucht per pomp de band in krijgt.
De 3.0 pompkop is gemakkelijk op het ventiel aan te sluiten dankzij de handige en stevige hendel. De rubberen hogedruk slang is 90 centimeter, zodat je altijd voldoende ruimte tussen het ventiel en de pomp. De fietspomp past op Presta, Dunlop en Schrader ventielen en is dus geschikt voor racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen.
- Zeer sterk
- Veel lucht per pomp door hoge model
- Langere slang dan normaal
- Je kunt maar max 11 bar pompen en dat is wat minder dan onze nummer 1
Hier laat ik je die winnende fietspomp zien die tot 15,1 bar kan pompen:
Fietspomp met korting op 1 december kopen?
Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw Fietspomp bestellen.
Scherpe prijs. Snel in huis.
Belang-fietspomp
Het is bij een racefiets/mountainbike is van essentieel belang dat banden goed gevuld zijn. Wanneer je banden goed zijn opgepompt kun je sneller fietsen en gebeuren er, doorgaans, minder ongelukken. Als je dus regelmatig tot vaak gaat fietsen zul je ook vaak je banden op moeten pompen. Het is dan fijn een goede fietspomp te hebben.
Soorten fietspompen
Er zijn fietspompen in verschillende soorten en maten. Zo heb je verschillende mini racefietspompjes voor de racefiets en zijn er ook diverse soorten voet- en handpompen. Ook zijn er goede elektrische fietspomp modellen op de markt.
Minipompjes
- Handig mee te nemen voor het geval je lek mocht rijden onderweg en je band moet wisselen.
- Er zijn twee soorten minipompjes: handpompen en goede CO2-pompjes. Beiden zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik; ideaal voor nood
Voetpomp
- Ze zijn gemakkelijk in gebruik en werken erg effectief.
- Het grootste verschil is of de pomp is voorzien van een drukmeter. Je kunt hiermee de druk binnen je band controleren en precies bijhouden of er genoeg druk is om lekker te kunnen fietsen.
Vloerpompen
- De pomp bedien je met de hand. Met je benen hou je de pomp in balans door op de steunvoet(en) te gaan staan.
- Let er op dat je een fietspomp met een drukmeter aanschaft; een hogere maximale met een maximale druk van 10+ bar.
De pomp bedien je met de hand. Met je benen hou je de pomp in balans door op de steunvoet(en) te gaan staan.
Racefiets pomp
Aangezien het belangrijk is om precies genoeg bandendruk te hebben zijn een voetpomp en een vloerpomp aan te raden, die zijn immers met een drukmeter te verkrijgen, zodat ga je goed voorbereid de weg op kunt. Geen onverwachte schuivers wanneer je bandendruk perfect is en je kunt zo snel mogelijk fietsen.
Andere aandachtspunten
Naast de drukindicatie moet ook rekening gehouden worden met:
- Maximale druk
- Het ventiel
- Gebruiksgemak (stabiliteit en gemak van aflezen)
- Algemene kwaliteit (materiaal, etc.)
- Voet of handpomp
Maximale druk
Kort weg hoeveel druk de pomp in de band kan krijgen. Hoe hoger de druk is, hoe gemakkelijker en sneller je de banden van je racefiets kunt oppompen. Zo is het voor een racefietsband wel zo handig om een fietspomp te hebben met een maximale druk van 12 bar. Te veel voor in een racefietsband , maar het is handiger om wat speelruimte te hebben. Bij pompen met een maximale druk van 8 bar kost het best veel moeite om deze 8 bar ook te behalen.
Het ventiel
Er zijn drie soorten ventielen, hiervan zijn er twee veel op racefietsen en mountainbikes te vinden, namelijk het prestaventiel en het schraderventiel.
- Tegenwoordig passen vrijwel alle pompen passen op het prestaventiel, maar er is wel een verloopstukje nodig voor het schraderventiel.
- Let op: ook voor het prestaventiel kan soms een verloopstukje nodig zijn.
Gebruiksgemak
- Voetpompen en handpompen zijn erg gemakkelijk te gebruiken,wat een voordeel is.
- Het kost erg weinig kracht en moeite om zo je banden op te pompen.
- Wel moet je fietspomp stabiel staan. Vandaar dat veel pompen een voet hebben waar je met je voet(en) op kunt gaan staan; zo kan de fietspomp niet wiebelen of omvallen tijdens het pompen.
- De afleesbaarheid van de drukmeter tijdens het pompen is erg belangrijk. Immers is het belangrijk met perfect opgepompte banden (die 8 bar) te gaan fietsen op je racefiets.
Voet- of handpomp?
Geadviseerd wordt een kleine handpomp mee te nemen onderweg; heb je ten alle tijden iets bij de hand. En pomp voor vertrek je banden op met de vloerpomp.
Algemene kwaliteit
Is de pomp degelijk en robuust? Is die stevig en gemaakt van sterke materialen? Het zou natuurlijk zonde zijn als de pomp binnen de kortste keer beschadigd is en kapot gaat.
Hoeveel druk
Wat de druk in je banden moet zijn staat meestal ergens op de band zelf; de uiterste grenzen tenminste.
Slechts een indicatie, want er zijn meerdere factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Denk aan je eigen gewicht en de omstandigheden (het weer, de route, etc.). Voor standaard 23mm banden is er wel een vuistregel. Deel je gewicht simpelweg door 10. Dat is de hoeveel bar er in je bandjes moet! Voor bredere banden moet je een wat minder hoge druk kiezen. Dit geldt ook bij slecht weer, denk aan de winter wanneer het glad is.
De gevolgen van een verkeerde bandendruk
Een verkeerde bandendruk (te hoog of te laag) kan ingrijpende gevolgen hebben. Bij een te hoge bandendruk kan je sneller lek rijden en is er een verhoogde kans op een klapbanden; elk hobbeltje in de weg zul je voelen. Bij een te zachte band maakt dat je minder snel fietst en dat je erg veel rolweerstand ervaart. Dat is bij beiden erg onhandig!
Review beste fietspomp
Onze Conclusie
De JoeBlow Sport III zet de traditie voort van de betaalbare prestaties waar de JoeBlow -serie om bekendstaat.
- Met een vergrote drukmeter
- Een bijgewerkte handgreep
- Een nieuwe TwinHead DX5-pompkop die het waardequotiënt exponentieel verhoogt.
- Maximale druk is 11 bar.
- Drukmeter goed afleesbaar
- Pompt licht
- Maakt solide indruk
- Gemaakt van staal, in de kleur geel
- Deze pomp kost €34,95
>> Bekijk de actuele aanbiedings link ►
Topeak vloerpomp JoeBlow Max HP – Fietspomp – Wit
Topeak ontwikkelt sinds 1991 veel functionele componenten die het rijplezier en de veiligheid van sportieve fietsers vergroten. De kwaliteit van Topeak-producten is hoog. Een betaalbare vloerpomp, voorzien van alle functies die je nodig hebt om een band goed op te pompen.
- De dubbelzijdige TwinHead-pompkop past op alle type fietsband ventielen dankzij de bijgeleverde nippelset (zitten er bij).
- De duurzame en handzame constructie met een extra brede T-greep zorgt ervoor dat de band makkelijker opgepompt kan worden.
- Heeft een drukmeter, waarop de maximale druk maar liefst 11 bar is.
- Gemaakt van staal, in de kleur wit
- Deze pomp kost €29,99 link ►
SKS Air X-Press – Fietspomp Hoge Druk – Multi Valve Kop – Met Drukmeter – Zwart
Of je nu op zoek bent naar een mini-pomp of framepomp, je kunt altijd terecht bij SKS. Het merk zorgt er graag voor dat jouw fietservaring naar een hoger niveau getild wordt.
- Een zeer stevige vloerpomp.
- Zeer licht van gewicht is.
- Geschikt voor professioneel gebruik.
- Voorzien van een precisie drukmeter.
- Heeft een Multi Valve kop met klemhevel voor alle ventielen.
- De maximale druk is 8 bar.
- Gemaakt van kunststof
- Deze pomp kost €27,99 link ►
SKS Rennkompressor – Fietspomp Hoge Druk – E.V.A. Kop – Met Drukmeter – Oranje
- Prachtige klassieke vloerpomp met manometer.
- Is voorzien van een E.V.A pompkop, geschikt voor alle ventielen.
- De pomp is de meest geliefde pomp binnen de internationale wielersport.
- Maximale druk 16 bar
- Gemaakt van staal, in de kleur oranje
- Deze pomp kost €43,99 link ►
VLOERPOMP BTWIN 900
- Ontworpen voor: wie racebanden met hoge druk wil oppompen. Ook geschikt voor hybride fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen en mountainbikes.
- Universele pomp voor elk ventieltype (Presta/Dunlop/Schrader). Past zich aan de verschillende
- ventielen aan dankzij dubbele kop die past op elk ventiel.
- Dubbele voet en aluminium body voor meer stabiliteit
- Maximale druk 10 bar.
- Gemaakt van aluminium en in 3 kleuren
- Deze pomp kost €25,99 link ►
De ideale bandenspanning
Wat de juiste bandenspanning is verschilt per fiets/band/gebruiker. Tegenwoordig staat op elke band staat de maximale bandenspanning en steeds vaker staat er ook een minimale bandenspanning op. Als je vrij zwaar bent dan is het beter om dichterbij de maximale bandenspanning gaan zitten, ben je wat lichter dan is het handig om de bandenspanning wat lager houden en wat meer comfort uit de band halen. Om het maximale uit je banden te halen en ze niet te hard te laten slijten is het belangrijk om goed op de geadviseerde bandenspanning te letten en ze ook zo hard op te pompen.
Wat is de ideale bandenspanning? Kortweg is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Met een klassieke vloerpomp is de druk in je fietsband niet te achterhalen, maar daarvoor is de hedendaagse vloerpomp de oplossing. De fietsband oppompen en rekening houden met het aantal bar is namelijk mogelijk door de druk-/manometer die hierop zit. Door dit type pomp te gebruiken, kan exact worden nagegaan hoeveel lucht er nog in de band gepompt moet worden. Overigens moet je bij het bepalen van de ideale bandenspanning ook rekening houden met het gewicht van je fiets en jezelf. De voorband en achterband hebben daarnaast meestal niet dezelfde bandenspanning; bijvoorbeeld bij een mountainbike met een gewicht tussen 70 en 80 kilogram wordt een bandenspanning aangeraden van 2.6 bar in de achterband en 2.5 bar in de voorband.
Bij een racefiets met hetzelfde gewicht, wordt 7.5 en 8 bar in de achterband en tot 7 bar in de voorband aangeraden. Bij fietsen voor kinderen is het belangrijk dat, met het oog op veiligheid, er niet te weinig lucht in de band zit.
Tegenwoordig staat op fietsbanden vermeld wat de maximale en minimale druk is; er kan altijd een waarde tussen deze limieten worden gekozen. Wanneer een fietsband opgepompt moet worden; neem dan een waarde tussen het vermelde minimum en maximum, maar houdt ook rekening met je eigen voorkeuren en met de ondergrond waarover je fietst.
Het voelt bijvoorbeeld comfortabeler aan om met een wat zachtere band over klinkers te fietsen, kies in dat geval ervoor om meer bij de minimaal vereiste druk te zitten.
Over het algemeen kan gezegd worden dat een lagere druk tijdens het fietsen meer grip en comfort biedt. Een hogere bandenspanning heeft weer een ander voordeel; namelijk minder snel lek rijden, maar ook is er een lagere rolweerstand en een langere levensduur. Daarom is zeer zeker een fietspomp met druk-/manometer aan te raden in je bezit te hebben. Deze zit vaak ook op een goede elektrische fietspomp.
Kopen
Welke pomp je uiteindelijk aanschaft is en blijft eigen keus. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt in materiaal, duurzaamheid, aanschafkosten, gebruiksgemak, hoe veel dat je de pomp gebruikt en kleur. De prijzen lopen erg uiteen, van ongeveer €15,- tot ruim €100,-
Het kopen van zoiets nieuws voor je hobby is altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om hem aan te pakken, direct naar de keuken te lopen voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de verpakking te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje (netjes uitpakken, verpakking heel laten) kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen 😉Aanbieding
Als fietser kun je niet zonder een goede fietspomp die echt simpel je band simpel en snel op precies de juiste druk brengt!Vind de beste deal
Wil je direct de mooie Fietspomp aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Fietspomp pakketje lekker makkelijk bezorgd!Betrouwbaar kopen
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:Meer technische info De UCI heeft natuurlijk geen speciale eisen voor de pomp in de koers aangezien renners die daar niet meenemen. Bekijk meer technische info van fabrikanten van fietsonderdelen zoals Shimano (zie Wikipedia en de keurmerken van o.a. TUV, overheid). Kijk af bij de renners van de profploegen zoals INEOS Grenadiers en Lotto-Soudal. Bekijk de beste fietspomp sale aanbieding