De Tacx Flux 2 is nieuwer en beter dan de oude Flux S maar hij is wel wat duurder. Is het de moeite waard om de 150 euro extra uit te geven of ben je met de oude Flux S beter uit?
Krachtiger en veel realistischer klimmen met de Flux 2
De Tacx Flux 2 gaat tot 2000 Watt ipv de 1500 en hiermee kun je veel realistischer 16% klimmen dan met de normale Flux. De 150 euro extra is dus goed besteed en zo rijdt je nog beter en leuker als het buiten slecht weer is! Bekijk de Tacx Flux 2 sale aanbieding
- Veel goedkoper dan de Tacx Neo Smart T2800
- Gaat verder dan de Flux 1 (2000 ipv 1500W en 16% ipv 10% klimmen)
- Erg stil (je kunt rustig zwift gebruiken/ tv kijken)
- Veel minder saai dan de simpelere trainers
- Het is nog steeds geen kassakoopje van de Action
Onze Conclusie
Beter dan de Flux 1
Je kunt tot 2000 Watt maximaal vermogen trappen ipv de 1500 Watt van de Flux 1. Daarnaast zijn de mooie Alpen cols en Dolomieten klimmen nog realistischer doordat je kunt klimmen tot 16% stijgingspercentage in plaats van 10%. De prijs is niet laag natuurlijk maar bij minder goede fietstrainers waarop het binnen niet zo lekker trainen is gaat irriteren. Je herkent hem aan de blauwe voetjes onder de trainer.
Goedkoop is duurkoop
De kans dat je je spijt krijgt dat je dat hogere bedrag extra niet uitgegeven hebt is dan best groot. De lol in het trainen daalt namelijk sterk waardoor je hem helemaal niet meer gebruikt. Deze Neo Smart fietstrainer is gewoon de beste en leukste die er is waardoor je veel fijner en leuker binnen traint en gaat winnen van je fietsmaten!
Review
Tacx Flux 2 met korting op 1 december kopen?
Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw Tacx Flux 2 bestellen.
Scherpe prijs. Snel in huis.
Mijn ervaring
Ik heb onder andere een Tacx Flux fietstrainer om dalijk in het voorseizoen te winnen van mijn fietsmaatjes.
Dat doel is dus helder en ik weet het: het is een beetje te fanatiek van me….
Ik rijd ook geen wedstrijden maar onderling is er altijd iets van strijd van wie het beste is. Wellicht herken je het.
Wie wint in de sprint?
Vaak leggen we ook een denkbeeldige eindstreep op een punt bij een plaatsnaambordje of lantaarnpaal om te zien wie wint in de sprint 😉
Met die donkere regendagen ga ik dus niet buiten fietsen. Natuurlijk heb ik ook fietsmaatjes die ‘zich niets aantrekken van het weer’…
Maar ik blijf binnen.
Binnen trainen is echt leuk geworden!
Met Zwift is het binnenfietsen niet meer zo saai. Ik zal eerlijk zijn dat het nog steeds geen vergelijk is met het ‘echte buitenrijden’. Toch kan ik het prima een uur of 2 volhouden. Met de stille slimme trainer wedstrijdjes rijden op Zwift (of Tacx’ eigen programma) tegen echte andere mensen is echt heel leuk.
Je kunt ook echt samen met je maatjes binnen op de Flux rijden als ze ook met het Tacx programma (gratis) of Zwift (betaald) rijden. Dan kun je echt afspreken om op woensdagavond om acht uur te gaan rijden. Beiden thuis maar je kunt elkaar zien en ook met je app op de telefoon groeten, praten en kudo’s geven! Dit is dus echt het ver-gamificeren van het trainen op een fietstrainer 😉
Het voordeel mag duidelijk zijn: omdat het leuker is, train je langer en kom je beter de natte koude periode van het jaar door. Zie je jezelf ook al winnen die eerste sprint buiten op de weg als het mooi weer is? Dat gevoel is mooi en fijn en compenseert voor die honderden euro’s die die Flux 2 kostte.
Laten we eerlijk zijn
Je kunt ook prima buiten gaan fietsen waardoor je helemaal geen fietstrainer nodig hebt. En als je dan echt binnen wilt fietsen dan is een rollenbank van 25 euro van Marktplaats ook voldoende toch? Kortom: je moet de zin van de onzin onderscheiden en ik besef me dat ik met het hierna volgende wel erg zit te muggenziften over kleine dingetjes die ver af staan van het ‘fijn wielrennen met de haren door de wind’.
T2980
Dat gezegd hebbende gaan we toch van start en kijken of de 150 euro meer uitgeven voor de Flux 2 in plaats van gewone Flux S (de normale Flux is overgegaan in de Flux S). Even de technische info om zeker te weten over welk model Flux we het hebben: de oude Flux en Tacx Flux S is de T2900 en de Flux 2 is de T2980. Oftewel: die 00 of 80 bepaald over welk model Flux je het hebt.
Wat heeft de Flux 2 T2980 meer dan de normale Flux T2900?
Wat krijg je nu extra bij de Flux 2:
Voordelen
- 2000 Watt maximaal vermogen ipv 1500 Watt (dus voor de echt sterke rijders onder ons)
- Klimmen tot 16% stijginspercentage in plaats van 10%
- Mooie blauwe details op je trainer (voor de detaillisten)
- Je kunt een helling van 15% behouden van 50km/uur tot 10m/uur
- Gewijzigde vliegwielmassa gewijzigd van 24.7 kg naar 32.1 kg (dit heeft veel invloed op het weggedrag)
- Verlaagde weerstandslaag van de Flux 2 (handig voor minder getrainde renners die proberen om intervallen te doen met lagere wattages)
- Inclusief steekas-adapters in de doos (als afzonderlijk als accessoire)
- Daarnaast zijn er nog tal van interne verbeteringen zoals betere spanningsrol die van invloed is op het gevoel en de nauwkeurigheid tijdens sprints
Aandachtspunten
- 150 euro extra is toch best veel geld
- Voor compatibiliteit met Campagnolo cassette is een Campagnolo body vereist (deze is wel los verkrijgbaar)
- De cassette wordt niet standaard meegeleverd
Flux 2 vs Flux S
De update van de oude Flux S naar de Flux 2 zit in het toegenomen maximaal vermogen van 2000 Watt in plaats van 1500 Watt en de maximale beklimming tot 16% in plaats van 10% maar ook nog in heel veel andere zaken. Ze lijken klein maar zijn eigenlijk belangrijker dan de meeste fietsers zich beseffen in eerste instantie. Hij is te herkennen aan de blauwe onderzijde en voetjes, terwijl die bij de normale Flux S zwart zijn. Hij is te herkennen aan de blauwe onderzijde en voetjes, terwijl die bij de normale Flux S zwart zijn. Inmiddels is ook de Tacx Neo 2 en 2T uitgekomen met eveneens die blauwe onderkant.
Flux 2 vs Neo Smart
Ten opzichte van de Neo Smart vind ik dit de beste keuze. 2000 Watt is meer dan genoeg en die 2200 Watt is dan voor de meeste rijders een beetje overkil. Houd lekker de 300 euro in je zak en geniet van de Flux 2 met hellingen tot 16% en vermogen tot 2000Watt.
Die oude was al beter
Weet ook dat de oude Flux 1 naar de nieuwere Flux S ook al op veel kleine punten verbeterd was en deze dingen krijg je in de 2 natuurlijk ook. Het meest opvallende was de langere derailleurkooi voor meer cassette passingen maar het zijn echt allerlei verbeteringetjes.
Wat betekend dit in gewone mensen taal?
Leuk natuurlijk al die details maar hoe ervaar ik zoiets? De grootste voordelen vind ik wel de verhoogde sprintondersteuning tot 2.000W versus de 1.500W en de hogere percentages klimmen. De meeste bergen in de Alpen, Dolomieten en Pyreneeën bevinden zich voor grote delen tussen de 10% en 15%, en dat is dus veel realistischer klimmen.
Dus het zijn toch wel grote verschillen!
Ik wil even verder gaan over die helling. In de eerste plaats gebruiken veel fietsers de direct drive trainer om in de avond even lekker een Ventoux, Madeleine of Mortirolo op te klimmen in een uurtje of wat langer. Dat geeft voldoende training en het is nog leuk ook. Bij een goedkope oude trainer krijg je maar een deel van het gevoel van een echte klim. Ook met de Flux S krijg je niet alles wat een duurdere trainer zoals de Flux 2 en Neo Smart (1100 euro) wel kan.
Snelheid halveren is niet echt klimmen
Het grootst is de snelheidsverandering om het 16% gevoel te behouden. De techniek van klimmen met fietstrainers is tweeledig. Onderdeel hiervan is dat een trainingsprogramma zoals Zwift standaard het moeilijkheidsniveau van de trainer aanpast (in de praktijk halveert). Dus als je 8% op je scherm ziet, geeft het je in feite slechts 4% cijfer en past hij voor de rest je snelheid naar beneden aan. Dit zal je wellicht al eens gemerkt hebben op een oudere trainer. Naast Tacx Desktop App, Tacx Training Ap, Tacx Cloud Website en Zwift werk hij ook met de Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality.
Snelheidsverlaging plus realistisch klimmen
Deze snelheidsverlaging is nodig omdat de meeste trainers zijn niet echt ontworpen om met zeer lage snelheden bij hoge hellingen te werken. Dus de middenklasse trainers en simpele modellen hebben hier vooral last van. Ze kunnen de hellingen die je ziet op je scherm bij de lagere snelheden simpelweg niet vasthouden. De Flux S kan bijvoorbeeld technisch best wel de 16% stijging vast houden … maar alleen als je ver boven de 35 kilometer per uur zou gaan fietsen. Dat kunnen alleen Froome en onze eigen Dumoulin en dan nog niet over grote afstanden. Het is dus theorie bij die goedkopere (ook direct drive) trainers.
Dus dat hele bereik omlaag brengen naar een meer realistische 10 kilometer per uur is een grote verandering. Dat rijden jij en ik namelijk wel en dus kun je het berg beklimmen fietsen veel meer realistisch maken.
Deze bovengenoemde wijzigingen van de Flux 2 ten opzichte van de Flux S zijn dus eigenlijk best groot en omdat ik op een doordeweekse koude natte avond niet door het donker buiten wil fietsen, is het in mijn ogen echt de 150 euro meer waard.
Voor de rest krijg je al het goede van de Tacx Flux S
Dit was al de deze direct drive trainer geen rol heeft waarop je de band van je fiets plaatst en je hebt zelfs het achterwiel niet nodig. Je bevestigt de achterderailleur van je fiets namelijk direct op de cassette die op de fietstrainer gemonteerd dient te worden. Hierna kan je direct snel gaan trainen. Ze zijn betrouwbaar, nauwkeurig, stil, sterk, en snel plus hebben een goed fietsgevoel. Ze zijn compatibel met je favoriete apps en zijn geschikt voor Shimano en Sram cassettes. Voor Campa moet je dus een aparte body kopen.
Verbindingen
Ook deze Tacx Smart-trainer kan communiceren via Bluetooth Smart en het ANT+ FE-C protocol en kunnen daardoor aangestuurd worden door software van derden. De software ontvangt de snelheid, cadans en het vermogen van de trainer en bestuurt de rem. Dat is goed voor allerlei ant+ en BTLE accessoires (ook van andere merken) en is fijn voor Zwift en andere trainingapps. Op dit moment zijn er al veel compatibel namelijk:Apps
Hierdoor kan je gebruik maken van bijvoorbeeld de Tacx Cycling App en de Tacx Training App, maar ook van externe software zoals Zwift en TrainerRoad. Daarnaast is het mogelijk om de Flux als een stand alone trainer te gebruiken, dus niet verbonden met bepaalde software of devices. Dit maakt dat je de trainer ook kunt gebruiken voor rechttoe-rechtaan trainingen op een vlakke weg. Veel rijders kiezen voor Swift of een afgeleide online app om het veel leuker te maken maar het hoeft dus niet.Trainen kan dus heerlijk met de Flux, en dat met allerlei apps. Met de Flux kan dit dus een stuk goedkoper dan de Neo Smart (zie sale aanbiedingen)
Een aantal voordelen :
- Met de S een fijne lange derailleurkooi
- Duurzaam design
- Stil tijdens remmen: remvermogen van 1500 Watt met de elektrorem (beter dan de vorige)
- Biedt weerstandsmogelijkheden
- Kan verbonden worden met mobiel, tablets, computers en de beste sporthorloges die wij hebben getest
Aandachtspunten
- Het is nog steeds geen kassakoopje met de 550 euro
- Er wordt geen cassette meegeleverd om op de trainer te monteren
- Hij is niet inklapbaar
Steekas
Op de Flux 2 past eigenlijk iedere fiets, van race tot mtb tot toerfiets. Gebruik je een fiets met schijfremmen en een Boost as? Dan is de adapterset hiervoor inbegrepen. Of de Tacx Flux 2 Smart geschikt is voor jouw fiets is afhankelijk van de cassette. Voor een mountainbike met een 135x10mm steekas, heb je een extra adapter nodig. De adapterset voor 142x12mm en 148x12mm assen is wel inbegrepen.
Prijs
De prijs van de fietstrainer is 700 euro en dat is best een investering. Het is daarom wel van belang dat je van tevoren zeker weet dat je hier veel gebruik van gaat maken.
Test
De Tacx Flux 2 heeft nog een aantal effecten. Bovenstaand noemde ik al dat je met weerstand kan werken. Hoe groter de weerstand/het fietswiel-effect hoe zwaarder/realistischer het fietsgevoel. Er is ook een “stand-alone” functie die een vlakke weg kan nabootsen. Alleen een vlakke weg kan natuurlijk saai zijn, maar je zou wel je sprints kunnen oefenen. Natuurlijk kun je zo ook voor een betere conditie fietsen, of voor het op peil houden van conditie. Voor velen is dat misschien wel het belangrijkste wat een fietstrainer moet doen.
Overzicht van fietstrainers
Fietstrainer | Prijs | Watt | Zonder wiel | Rating | |
---|---|---|---|---|---|
Tacx Neo 2 | €1200 | 2200 | ✓ | ||
Tacx Flux | €550 | 1500 | ✓ | ||
Tacx Flux 2 | €750 | 2000 | ✓ | ||
Tacx Neo Bike Smart | €2600 | 2200 | ✓* | ||
Wahoo Kickr Core | €720 | 2000 | ✗ | ||
Wahoo Kickr Snap | €450 | 1500 | ✗ | ||
Elite Trainer Direto XR | €780 | 1900 | ✓ |
Concurrenten
Je kan ook kijken naar de concurrenten van deze Flux, zijnde de:
Ervaring
De ervaring van de fietser op de Flux is daarmee natuurgetrouwer dan zomaar een simpele rollenbank. De Flux fietstrainer kan ook nog een helling creëren. De Tacx Flux heeft een hellingshoek van 10% en daarmee lijkt het alsof je een ritje in de bergen maakt. Helaas zit er geen afdalende functie op de fietstrainer.
Nauwkeurigheid
Wie al elders een test heeft gelezen van deze Flux 2 van Tacx zal wellicht gelezen hebben over de nauwkeurigheid. De geïntegreerde vermogensmeter heeft een nauwkeurigheidspercentage van 2,5 procent voor zeer accurate trainingsgegevens. Voor de getallenfreaks klinkt dit heel interessant maar in de praktijk is het allemaal niet heel boeiend. Hij is gewoon erg nauwkeurig 😉
Heerlijk stil
Wat veel binnenfietsers juist wel belangrijk vinden, wat ze vooraf niet zo ingeschat hadden? Het superlage geluidsniveau. De Flux 2 traint superstil en dat is erg prettig om TV te kijken, Zwift aanmoedigingen te horen en ook je huisgenoten vinden dat erg fijn. Ik had vroeger altijd een zweterige hoofdtelefoon op terwijl dat nu niet meer nodig is!
Kopen
Het kopen van zoiets nieuws voor je hobby is altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om hem aan te pakken, direct naar de keuken te lopen voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de verpakking te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje (netjes uitpakken, verpakking heel laten) kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen 😉Aanbieding
Deze Flux 2 (dus de 2980 uitvoering) is de veel betere Flux ten opzichte van de oude Flux 1. Deze geeft de erg realistische fietservaring en daarmee is de perfecte fietstrainer voor heerlijk stil en serieus binnentrainen!Vind de beste deal
Wil je direct de mooie Tacx Flux 2 aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Tacx Flux 2 pakketje lekker makkelijk bezorgd!Betrouwbaar kopen
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:In onze podcast beluister je tips over wielrennen en dit onderwerp.
- Hardlopen 33 | Fietsen 😉 HRDLPN 10:00
- Hardlopen 82 | Hardlopen En Fiets, Hoe Combineren? HRDLPN 06:13
Waarom is deze manier van trainen zo goed?
Heerlijk buiten sporten is natuurlijk het mooiste maar laten we eerlijk zijn. Het kan regenen, donker zijn, te koud of te warm zijn en soms heb je nu eenmaal weinig tijd. Eventjes sporten voor of na het eten als dagelijkse korte work-out is belangrijk om een gezond en vitaal lichaam en leven te hebben.Mijn ervaring
Dat klinkt lekker luxe maar waar het om gaat: de meeste mensen bewegen (veel) te weinig dus jezelf in goede conditie houden is belangrijker dan ooit. Die trainer thuis komt dan als geroepen. We testen de beste trainers voor thuis zodat je zelf makkelijk je moment beweging kunt pakken zonder dat het uren kost. persoonlijk train ik altijd net voordat ik toch al wilde gaan douchen. Ik kijk nooit tv vanaf de bank maar kijk liever wat Netflix of Youtube video's vanaf de iPad of mijn telefoon die dan op het scherm van de trainer ligt. Lekker makkelijk en leuk tijdens het bewegen!Waar op letten bij kopen?
De trainer kost natuurlijk best veel. Om een goede keuze te maken zijn er een aantal zaken om goed in de gaten te houden bij kiezen voor de beste trainer voor thuis. Dit zijn wellicht wat saaie punten om te lezen maar wel erg belangrijk om jouw lichaamsdoelen te bereiken, jaar op jaar.Het kiezen van een top toestel
Instelbaarheid
1 Hoe meer instelbaar de trainer is op jouw lichaam, des te fijner je zit en des te beter je kunt trainen. Je wilt hoger, lager of dieper zitten? Dat moet in te stellen zijn. Dat zelfde geld voor benen en armen.Gewicht
2 Het gewicht van de trainer is een goede indicator voor de kwaliteit. Qua tillen wil je het wellicht het liefst een veertje maar als je kijkt naar kwaliteit wil je juist een olifant. Bij een zwaarder model worden namelijk een betere kwaliteit materialen (bv metaal) gebruikt. Een zware constructie zal minder snel gaan bewegen/wiebelen tijdens de training. Het zware gewicht zorgt ervoor dat de fiets stabieler op de grond blijft staan en daardoor zorgen zwaardere modellen voor een betere kwaliteit dan lichtere materialen.Waterpas stelbaarheid
3 Naast het afstellen op je lichaam is het waterpas stellen van de trainer belangrijk. Er is niets zo lastig als een instabiel wiebelend fitnessapparaat tijdens het trainen. Dus naast het gewicht van de trainer is ook dit belangrijk om het wiebelen tegen te gaan. Dit waterpas stellen kun je het beste als de pootjes onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden.Vliegwiel gewicht van het toestel
4 De zwaarte van het vliegwiel is van belang voor een goed toestel. Een vliegwiel met voldoende gewicht zorgt namelijk voor een vloeiende beweging tijdens het trainen. Ook heb je met een zwaar vliegwiel meer weerstandsniveaus dan met een licht vliegwiel. Iets om op te letten dus!Makkelijk verplaatsen met transportwieltjes
5 Hoe licht een model ook is, zonder wieltjes is het een crime om zo'n apparaat te verplaatsen. Met transportwieltjes rol je hem makkelijker rond. Let er dus op dat de trainer wieltjes heeft. Heb je thuis niet zoveel ruimte of wil je hem in de zomer in een kast opbergen? Kies dan voor een inklapbaar toestel.Crank van de trainer
6 Het verbindingsstuk van de stang naar de aandrijfas wordt de crank genoemd. Deze crank kan uit één, twee of het liefst drie delen bestaan. Hoe meer onderdelen, hoe degelijker hij is. De aandrijving met meerdere onderdelen kun je bij slijtage namelijk makkelijker vervangen. Een crank met drie onderdelen is dus de beste kwaliteit maar zit meestal wel op de duurdere modellen.Hartslagmeting
7 Door te trainen in de juiste hartslagzone train je beter en efficiënter. Een betrouwbare en makkelijk te gebruiken hartslagmeting train je zo sneller naar een betere conditie. Al kun je met veel trainers een betere conditie opdoenVerschillende trainers
Even een zijstap: de trainer heb je in alle soorten en maten. De meeste mensen kennen wel de hometrainer. Deze wordt gebruikt door jong en oud en wordt vooral gebruikt om conditie op te bouwen en te onderhouden. Fanatiekere mensen kiezen meestal voor een fietstrainer als je beter wilt worden in wielrennen en mountainbiken. Zo zijn er nog meer. Welke soorten onderscheiden we?Soorten trainers | Doel | Prijs min | Prijs max | Nodig |
---|---|---|---|---|
Beste hometrainer | Conditie behouden/opbouwen | €99 | €599 | - |
Beste fietstrainer | Beter worden met fietsen | €99 | €1399 | Fiets |
Beste crosstrainer | Conditie opbouwen | €299 | €1499 | - |
Beste spinningfiets | Heel fanatiek indoor fietsen | €99 | €99 | - |
Beste airbike | Interval training | €599 | €1499 | - |
Beste roeitrainer | Beter worden met roeien | €199 | €1999 | - |
Trainingsprogramma's
8 Alleen het meten van hartslag is natuurlijk leuk, maar het gaat er vervolgens om hoe je met die info een goede training gaat doen. Dit kun je allemaal zelf bedenken maar een trainingsprogramma in de trainer kan daar ook makkelijk in helpen. Daarbij is trainen is natuurlijk saaier dan buiten door de natuur sporten. Een goed en leuk trainingsprogramma maakt het binnen sporten ook afwisselender en daarmee leuker. Bij de wat luxere modellen heb je vaak de beschikking over veel vooraf in te stellen programma’s. Dat werkt veel fijner als je wilt trainen met een gericht trainingsdoel. Zeker als je al een tijdje aan het trainen bent, is het leuk om de nodige variatie aan te brengen in je training. De soorten programma's zijn:- Intervalprogramma’s
- Afwisselend kracht- en conditietraining
- Of juist constante training
Trainingsdoel
9 Wil je harder gaan fietsen, beter gaan roeien of sneller vet verbranden? Al deze doelen vragen een verschillende trainingsaanpak. Wanneer je bijvoorbeeld graag vet wilt verbranden tijdens het trainen dan is een lage hartslag en lange training het beste. Op deze manier kun je continue in de beste vetverbrandingszone voor jezelf trainen. Je kunt de hartslag meten met de handsensoren in de handvatten en/ of met een borstband. De duurdere modellen zijn ook geschikt naast een hand-hartslagmeting voor een hartslagmeting met een borstband. Let er ook op of de band ook echt wordt meegeleverd.Maximaal belastbaar gewicht
10 Het maximaal belastbaar gewicht van de trainer is ook een goede indicator van de kwaliteit. Hoe hoger deze maximale belasting, des te beter de kwaliteit. Een goed model moet een belasting van minimaal 130 kilogram en de betere apparaten kunnen zo'n 150 kg aan.Garantie
11 Je zou maar 10 punten krijgen maar wij houden van 'een stapje extra doen' 😉 Zo is het toch ook met trainen: net wat meer doen dan de anderen? Dus dit is punt 11: de garantie. Hoe langer en completer de garantie, hoe beter natuurlijk. Een producent die vertrouwen heeft in de kwaliteit van zijn product geeft een lange garantie. Daarom is de garantie die je bij de trainer krijgt een goed indicatie van de kwaliteit van je aankoop. Een goed fitnesstoestel heeft toch zeker minimaal 2 jaar garantie op het frame en 2 jaar op de onderdelen.Zwift virtueel trainen
Merken
- Zwift
- TrainerRoad
- SufferFest
- Rouvy
- Tacx
- Kinomap