Met een fietsendrager kun je makkelijk fietsen meenemen op de auto, maar wist je dat er ook fietsendragers zijn speciaal voor busjes en campers? De Pro-User SG2 Plus Fietsendrager is uitgeroepen tot beste fietsendrager voor bus en camper. Omdat een bus of camper een andere opbouw heeft, volstaat een gewone fietsendrager niet altijd. De Pro-User SG2 Plus is een gebruiksvriendelijke fietsendrager die speciaal is ontworpen voor bussen en MVP’s met een grote achterklep. Wat deze fietsendrager zo bijzonder maakt, wat de eigenschappen zijn en waarom hij is uitgeroepen tot winnaar, lees je in dit artikel. Bekijk de beste fietsendrager voor bus en camper aanbieding
Waarom een fietsendrager aanschaffen?
Als je graag fietst en meer wilt zien van de wereld dan alleen je eigen omgeving, dan is het fijn als je op reis je eigen fiets mee kunt nemen. Op je eigen fiets rijd je toch het lekkerst en bovendien hoef je geen extra geld uit te geven aan het huren van een fiets. Maar om een fiets mee te nemen op reis heb je een fietsendrager nodig. Fietsendragers zijn er in verschillende soorten en voor verschillende type voertuigen, zoals ook voor busjes en campers. Belangrijk bij de beste fietsendrager voor bus en camper is dat deze veel gemak biedt, want je wilt dat deze snel opgezet kan worden. Bovendien zijn fietsen relatief zwaar en wil je er niet teveel aan hoeven tillen.
Soorten fietsendragers
Fietsendragers kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden op een camper of bus. Zo kan je een fietsendrager op het chassis monteren, aan de achterdeuren van de camper of bus, op de trekhaak of in de garage. Ook zijn er diverse mechanismen beschikbaar, waarbij je de fietsendrager kunt kantelen, uitschuiven of wegdraaien. Er zijn vele varianten beschikbaar, omdat er ook veel soorten busjes en campers zijn, waarbij de ene fietsendrager handiger in gebruik is dan bij de ander. Hieronder wordt op elke variant verder ingegaan en uitgelegd hoe deze werkt.
Monteren op het chassis
Het voordeel van het monteren van een fietsendrager op de chassis is dat deze laag bij de grond is. Fietsen hoeven niet ver opgetild te worden om ze op de drager te zetten, wat fijn is bij zwaardere fietsen. Ook heb je voor het monteren op het chassis geen trekhaak nodig. Een trekhaak zit niet altijd standaard op een camper of bus. Wil je dit type fietsendrager voor je camper of bus, dan hoef je dus niet eerst een aparte trekhaak te kopen en te laten plaatsen. Een ander voordeel van monteren op het chassis is dat je de deuren van de camper of bus niet belast.
Monteren aan de achterdeuren
Een andere manier om een drager te plaatsen op de camper of bus is door deze aan de achterdeuren of achterwand van de camper of bus te monteren. Zeker bij busjes zie je deze constructie regelmatig voorbij komen. Met deze manier van monteren moet je er wel rekening mee houden dat veel busjes en campers niet berekend zijn op het extra gewicht dat met de fietsen op de achterwand komt te staan en kan ervoor zorgen dat de achterdeuren beschadigen. Mede hierdoor stappen steeds meer mensen over van fietsendragers op de achterwand naar eentje op de chassis of op de trekhaak.
Monteren op de trekhaak
Veel fietsendragers hebben een constructie waarbij ze op de trekhaak worden gemonteerd. Dit is een makkelijke manier van fietsen meenemen, want de drager is snel gemonteerd en je kunt eenvoudiger je fiets erop zetten en er weer af halen. Echter hebben niet alle busjes en campers standaard een trekhaak. Daarnaast kan je het probleem ondervinden dat je de achterdeuren of achterklep van je busje of camper niet meer kan openen als de fietsendrager erop zit. Daar heeft de Pro-User SG2, de beste fietsendrager voor bus en camper, iets handigs op bedacht. Deze fietsendrager kan je namelijk kantelen, waardoor je alsnog de klep van je busje kan openen.
Monteren in de garage
Grotere campers hebben vaak een zogenoemde garage. Dit is een opbergvak waar je een fietsendrager in kunt monteren. Het voordeel van een fietsendrager in de garage is dat je de fietsen veilig kunt vervoeren. Doordat ze binnen in de camper staan, is de kans op diefstal klein. Daarnaast heb je aan de buitenkant geen extra uitstekende delen aan de camper. Het nadeel van deze montage is dat de fietsen veel van de opbergruimte in beslag nemen en je daardoor minder andere dingen kunt meenemen.
Fietsendrager zelf monteren of laten monteren?
Zodra je een fietsendrager gaat aanschaffen, moet je afweging maken of je deze zelf gaat monteren of dit laat doen door de dealer of specialist. Over het algemeen zijn veel fietsendragers eenvoudiger zelf te monteren, bijvoorbeeld met zuignappen, zonder dat je hiervoor een specialist nodig hebt. Als je een fietsendrager kiest waarbij je met een boormachine en schroevendraaier aan de gang moet, of je moet eerst de hele gebruikshandleiding van je fietsendrager met lift doorlezen, kun je er ook voor kiezen dit door een specialist te laten doen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurd en gaat het vaak sneller dan als jeh het zelf doet. De beste fietsendrager voor bus en camper van Pro-User kan je makkelijk zelf monteren op de trekhaak door middel van een gepatenteerde snelkoppeling.
Materiaal
Fietsendragers bestaan voor het grootste gedeelte uit aluminium, net zoals de beste fietsendrager voor bus en camper van Pro-User. Het voordeel van aluminium is dat het zeer sterk materiaal is dat tegen een stootje kan. Dat is natuurlijk fijn bij veelvuldig gebruik, waarbij de fietsen regelmatig tegen de drager aan komen. Daarnaast is aluminium heel licht, want juist weer fijn is bij de montage. Het optillen van de fietsendrager om deze op de trekhaak, achterwand of chassis te plaatsen wordt daarbij een fluitje van een cent.
Aantal fietsen
Als je een fietsendrager wilt aanschaffen, moet je nadenken over het aantal fietsen dat je wilt gaan vervoeren. Gaat het alleen om jouw fiets of die van jou en je partner of kind? Of wil je met de hele familie op de fiets eropuit kunnen? Er zijn fietsendragers die tot wel 4 fietsen kunnen vervoeren, maar je moet daarbij wel rekening houden met het maximale gewicht van je bus of camper met de fietsen en het maximale draaggewicht van de fietsendrager. De meeste fietsendragers kunnen twee fietsen vervoeren, net als de beste fietsendrager voor bus en camper van Pro-User. Het maximale draaggewicht van deze fietsendrager is 60 kg.
Type fiets
Niet alleen het aantal fietsen is van belang als je een fietsendrager gaat uitzoeken, maar ook het type fiets dat je wilt vervoeren. Het type fiets bepaalt wat de omvang van de fiets is die je wilt meenemen en het gewicht dat deze fiets heeft. Zo kan het zijn dat je stadsfietsen gaat vervoeren, elektrische fietsen, mountainbikes of racefietsen. Afhankelijk van welk type fiets je vervoert, kies je een fietsendrager die voldoende draaggewicht heeft en groot genoeg is voor de omvang van de fiets.
Stadsfietsen
Stadsfietsen worden gemaakt van stevig materiaal, want ze hebben veel te verduren. Ze staan vaak buiten, worden dagelijks gebruikt om naar het werk te fietsen, zware boodschappen te dragen en moeten zelfs lange fietstochten doorstaan. Doordat ze degelijk worden uitgevoerd, zijn ze ook wat zwaarder, relatief groot en niet zo flexibel. Afhankelijk van het materiaal waarvan de stadsfiets is gemaakt, weegt deze gemiddeld tussen de 16 en 21 kg. Mocht je jouw stadsfietsen op de beste fietsendrager voor bus en camper van Pro-User willen vervoeren, dan is dat met een maximaal draaggewicht van 60 kg geen probleem.
Elektrische fietsen
Nu steeds meer mensen een elektrische fiets aanschaffen, wordt de behoefte om deze fietsen mee te nemen op de fietsendrager ook groter. Elektrische fietsen zijn echter een heel stuk zwaarder dan normale fietsen. Een fietsendrager moet daarom wel geschikt zijn om het gewicht van de e-bikes te kunnen dragen. De Pro-User SG2 Plus die is uitgeroepen tot beste fietsendrager voor bus en camper kan tot wel 60 kg dragen en is daarmee ook geschikt voor elektrische fietsen. Bovendien heeft deze drager een oprijgoot, waardoor je de e-bike niet hoeft op te tillen, maar zonder moeite op de drager kunt rijden.
Mountainbikes en racefietsen
Mountainbikes hebben een relatief groot frame, maar zijn daarentegen vaak wel een stuk lichter dan gewone stadsfietsen. Zeker als er wordt gekozen voor mountainbikes van heel licht aluminium of carbon. Let er wel op dat als je een elektrische mountainbike hebt, dit de fietsendrager wel extra belast. Racefietsen zijn licht en nemen niet veel plek in op de fietsendrager, maar zijn daarentegen wel kwetsbaarder. De Pro-User fietsendrager bevestigt fietsen met het frame aan de drager, waardoor de crank van de fiets niet belast wordt.
Aandachtspunten fietsendrager
Zoek je een fietsendrager voor je bus of camper, dan moet je een aantal zaken in het achterhoofd houden. Allereerst kijk je naar de manier waarop de drager bevestigd kan worden. Ook het aantal fietsen dat je wilt vervoeren is van belang, net als het gewicht van deze fietsen. Zorg ook altijd voor een goedgekeurde fietsendrager die de veiligheid kan garanderen. De Pro-User SG2 Plus Fietsendrager die is uitgeroepen tot beste fietsendrager voor bus en camper is een goede keuze als je beschikt over een trekhaak. Het is een drager die eenvoudig te monteren is en waar je je fietsen makkelijk op rijdt. Ook het feit dat de drager te kantelen is om de achterklep te kunnen openen is een plus. Bovendien kan de drager een flink gewicht tot 60 kg aan en is daardoor geschikt voor de meeste fietsen. Ontdek ook de nieuwe Thule Epos fietsendrager.
Aanbieding
Met een fietsendrager voor busjes en campers kun je makkelijk fietsen meenemen!Vind de beste deal
Wil je direct de mooie fietsendrager voor busjes en campers aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het fietsendrager voor busjes en campers pakketje lekker makkelijk bezorgd!Betrouwbaar kopen
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben:Meer technische info
NB De garantie van een fietsendrager is meestal 2 of 3 jaar en voor een fietsendrager zonder trekhaak is een CE wel verplicht en een TUV keurmerk ook bij de aanbieders ervan. Sommigen hebben ook het vrijwillige (maar goede) GS (Geprüfte Sicherheit) certificaat en ook al kies je voor de beste trekhaak fietsendrager, het is goed om te weten dat hij voldoet aan de beste keurmerken naast een lange garantie. Bekijk de beste fietsendrager voor bus en camper aanbieding ►